Maunulan apteekki - palveleva lähiapteekkisi

 

Palvelemme sinua kaikissa lääkeasioissasi

Maunulan apteekki tuo palvelut lähellesi. Apteekkimme henkilökunta on aina valmiina opastamaan ja neuvomaan kaikissa kysymyksissäsi.

 

Maunulan apteekilla on yli 60 vuoden kokemus luotettavasta apteekkitoiminnasta.

 

Olemme Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekki ja mukana kehittämässä parempaa apteekkipalvelua ja turvallista lääkehoitoa.

 

Reseptien toimitus

Henkilökuntamme panostaa edullisiin lääkehankintoihin lääkevaihdon avulla. Seuraamme asiakkaidemme lääkkeiden mahdollisia yhteisvaikutuksia ja kerromme niistä asiakkaillemme. Seuraamme myös lääkkeiden kustannuksia. Vuosittaisen Kelan omavastuuosuuden ylittyessä asiakkaat saavat suorakorvauksen, jolloin Kelan korvaamien lääkkeiden hinta on 2,50 €/lääke/toimituskerta.

 

Laaja tuotevalikoima

Apteekistamme löydät reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, eläinlääkkeet, sidetarpeet, perusvoiteet, suunhoitotuotteet sekä myös rohdosvalmisteita ja luontaistuotteita. Kosmeettisia sarjoja valikoimissamme on useita, mm. ACO, Atopic, Avène, CeraVe, Favora, La Roche-Posay ja Vichy.

 

Reseptien uusiminen

Välitämme reseptien uusimispyyntöjä.

 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Apteekkimme kanssa voi tehdä sopimuksen lääkkeiden kotiinkuljetuksesta. Tarkempia tietoja palvelun hinnasta ja toimitusajankohdista saat apteekistamme.

 

Koneellinen annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina kerta-annospusseihin, yleensä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Tämän lisäksi asiakas saa ajan tasalla olevan lääkityskortin.

 

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Lääkkeiden koneellinen annosjakelu sopii erityisesti henkilöille, joilla on runsaasti lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden annostelussa.

 

Annosjakelu on maksullinen palvelu, johon kuuluu annospussien lisäksi lääkityksen tarkistus, lääkelistojen päivittäminen ja reseptien uusimisesta huolehtiminen. 75 vuotta täyttäneet voivat saada annosjakelun viikkohinnasta Kelalta korvauksen, mikäli annosjakelussa on vähintään kuusi korvattavaa lääkettä.

 

Maunulan apteekki tarjoaa annosjakelupalvelua sekä yksityisille asiakkaille että laitoksille. Kysy meiltä lisää annosjakelupalvelusta ja lääkkeiden kotiinkuljetuksesta ja pyydä tarjous!

 

Huolehdimme lääkejätteistä

Apteekissamme on käytössä lääkejätteiden vastaanottopiste, johon otamme kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneet ja käyttämättömät lääkkeet. Apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan edelleen ongelmajätelaitokselle. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, niitä ei voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei voida hyvittää asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin. Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä, elohopeaa sisältäviä kuumemittareita, ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä.

 

Ohjeita lääkejätepalautuksille: poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät, kuten ohjetarrat. Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa. Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan. Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa. Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Palauta lääkeruiskut ja neulat sekä elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä suljettuna esim. tiiviiseen lasipurkkiin.

 

Tutkimusapteekki – kokemuksella on merkitys

Olemme myös tutkimusapteekki. Tutkimusapteekkina tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta osallistua kulloinkin käynnissä oleviin kyselytutkimuksiin apteekissamme. Lääkkeiden käyttäjien omaan hoitoon liittyvät kokemukset tuovat arvokasta tietoa lääkehoitojen kehittämiseen ja elämänlaadun parantamiseen. Kyselytutkimusten avulla saadaan ajantasaista tietoa esimerkiksi terveyskäyttäytymisestä ja lääkehoidon vaikutuksista elämänlaatuun. Suoraan potilailta kerättävää tietoa hyödynnetään lääkehoitoon liittyvässä päätöksenteossa kasvavassa määrin.


Vahvana terveydenhuollon asiantuntijana kuulumme kansainvälisestikin ainutlaatuiseen tutkimusapteekkiverkostoon, jossa on mukana jo joka viides apteekki Suomessa. Anna äänesi kuuluviin ja osallistu oman sairautesi lääkehoidon kehittämiseen! Kerromme mielellämme lisää käynnissä olevista tutkimuksista.

Tutkimusapteekki